Share:

Bjelasnica – Kako Doći

Da bi ste stigli do Bjelašnice vozit ćete se dobro održavanom cestom, koja ide iz pravca aerodroma, nakon pređenih 5 kilometara ugledat ćete veliki znak za skretanje na desnu stranu, prema skijalištu. Nakon 15 kilometara vožnje stižete na raskrinicu između Bjelašnice i Igmana. Nakon što skrenete lijevo prema Bjelašnici ubrzo dolazite na Babin Dol. Pronađite detaljne upute OVDE.

Bjelasnica- Aktivnosti

Skijanje za sve uzraste. Bjelašnica u svjoj ponudi ima staze za sve uzraste, od najmlađih do onih iskusnijih. Također je moguće i noćno skijanje. Ljeti Bjelašnica nudi spektakularne hiking staze od kojih je najpopularnija relacija Umoljani-Lukomir.

Bjelasnica – Smještaj

Bjelašnica nudi smještaj u hotelima i apartmanima prve klase. Pronađite svoj smještaj OVDE.

Nedaleko od Sarajeva, na 20 minuta udaljenosti počinje uspon Bosanske ljepotice Bjelašnice. Bjelašnica je bila domaćin Olimpijskih igara 1984. godine, i ona spada među omiljene planine za skijaše i planinare iz raznih krajeva. Planina se proteže između Sarajeva i Konjica.

Ukoliko volite istraživanje na Bjelašnici postoji veliki broj planinskih puteva, koji su održavani od strane raznih planinskih udruženja, a koji će vam omogućiti da bolje upoznate ljepote Bjelašnice. Veliki dio planine je prekriven šumom, ali iznad 1500 metara šuma prestaje i tu se izdižu prelijepi vrhovi Bjelašnice zajedno sa svojim skijaškim stazama i ostalim sadržajem.

Bjelašnica posjeduje sve što je potrebno za jednu savramenu planinu, u smislu aktivnosti, smještaja, ugostiteljskih objekata, uređenih skijaških staza i ostale prateće opreme.

Jedna od najpopularnijih lokacija jeste Babin Dol. Babin Dol raspolaže stazama koje se mogu porediti sa najboljim stazama Evrope. Ovo skijalište posjeduje 8 ski staza i 5 dječijih staza. Također, tu se nalaze 3 žičare i 5 ski-liftova koji idu do samog vrha Bjelašnice (2067 m.n.v). Djeca do 6 godina imaju pravo na besplatno korištenje ski-liftova, dok djeca starija od 15 godina moraju kupiti kartu za odrasle.

Centar za rentanje opreme smješten je u blizini ciljne kućice Benetton, u blizini kojeg se nalazi i veliki parking sa preko 1000 parking mjesta. 

Zahvaljujući svojoj klimi i geografskom položaju, te svojim stazama prilagodljivim za sve uzraste, Bjelašnica je odlična destinacija za sve prilike. Ukoliko želite provesti vikend sa svojom porodicom i sa svojim najmlađim, Bjelašnica za vas ima veliki broj dječijih staza, koje će vaši mališani odmah zavoljeti. Također sa druge strane, ukoliko ste  u potrazi za adrenalinom, Bjelašnica i vama nudi odličan sadržaj, sa stazama Olimpijskog kvaliteta. Posjetioci također mogu uživati u noćnom skijanju na osvjetljenoj stazi dužine od oko 750 metara.

Da bi ste stigli do Bjelašnice vozit ćete se dobro održavanom cestom, koja ide iz pravca aerodroma, nakon pređenih 5 kilometara ugledat ćete veliki znak za skretanje na desnu stranu, prema skijalištu. Nakon 15 kilometara vožnje stižete na raskrinicu između Bjelašnice i Igmana. Nakon što skrenete lijevo prema Bjelašnici ubrzo dolazite na Babin Dol.

PRONAĐITE SMJEŠTAJ

Booking.com