Share:

Jahorina- Kako Doći

Do Jahorine se može doći novoizgrađenim putem od aerodroma Lukavice i Trebevića. Udaljenost od Sarajeva iznosi 28 km. Detaljne upute pronađite OVDJE.

Jahorina – Aktivnosti

Odlični uslovi za skijanje. Ski-staze prikladne za sve uzraste i razine iskustva. Ljeti Jahorina nudi i nekoliko fantasticnih hiking staza za svoje posjetioce. Mnogobrojni restorani će također omogućiti ugodan odmor nakon svih aktivnosti.

JAHORINA – SMJEŠTAJ

Hoteli, vikendice i apratmani na Jahorini nude ski pakete tokom čitave godine. Pronađite svoj smještaj OVDJE.

Jahorina je jedna od najljepših i najpoznatijih planina Bosne i Hercegovina. Jahorina se nalazi u sklopu Dinarskog planinskog sistema sa najvišim vrhom od 1.916 m.n.v (Ogorjelica). Ova snježna kraljica je idealna za posjećivanje tokom čitave godine. Ljeti je Jahorina prekrivena gustom zelenom travom, a zimi bude i do 3 m snijega. Upravo ova klima je ono što čini Jahorinu specifičnom i idealnom za posjećivanje u bilo koje doba godine.

Geografska lokacija, obilje padavina, idealna klima i mnoštvo skijaških staza od onih zahtjevnijih ili extremnih do onih jednostavnijih pogodnih za nove skijaše. Ovo su sve stvari koje Jahorinu čine specifičnom i koje Jahorinu sa pravom stavljaju na mapu evropskih planina. Jahorina posjeduje oko 50 kilometara skijaških staza, a ukupan broj dana sa sniježnim prekrivačem u prosjeku iznosu 175.

Ukoliko priroda zakaže, Jahorina je obezbijeđena sa najsavremenijim sistemom vještačkog osnježavanja, sa kojim su povezane sve staze, kao i sa najmodernijim žičarama za prevoz skijaša, ukupnog kapacite oko 17 000 skijaša na sat. Također su obezbijeđeni uslovi za noćno skijanje zahvaljujući novo izgrađenom osvjetljenu koje dozvoljava skijaško uživanje i nakon zalaska sunca.

Jahorina nudi sadržaj za sve nivoe iskustva i za sve uzraste. Staze se mogu podijeliti u tri kategorije: lake staze za početnike, staze srednje težine za one malo odvažnije i extremne staze koje su predviđene za iskusnije i spretnije skijaše. Ipak, najveća pažnja se posvećuje mladim uzrastima i onima koji prave svoja prva skijaška iskustva. Jahorina posjeduje dva ski vrtića sa mnogobrojnim zabavnim sadržajem za najmlađe posjetioce. Pored neizmjerne zabave na snijegu oni će tu imati mogućnost i da nauče svoje prve vještine skijanja uz profesionalnu i odgovornu ekipu koja pruža časove skijanja.

Jahorina je planina sa velikom tradicijom. Jahorina je olimpijska kraljica iz 1984, na kojoj se održavalo takmičenje u alpskom skijanju za žene u disciplinama spust, slalom i veleslalom. Sve staze na kojima se skijalo na Olimpijskim igrama sada su obnovljene i modernizovane i dostupne posjetiocima. Jahorina bez sumnje spada u jedan od najmodernijih ski centara na Balkanu, te sa svojom netaknutom prirodom, skoro savršenim klimatskih uslovima, zasigurno spada u top 5 planinskih destinacija na Balkanskom poluotoku. Posjetite Jahorinu i sami se uvjerite u njene čari.

PRONAĐITE SMJEŠTAJ

Booking.com