Share:

Jezero Bistarac – Kako Doći

Jezero Bistarac – Ontario nalazi se 2km od Lukavca. Do samog jezera moguće je doći asfaltnim putem.

» DETALJNE UPUTE.

Jezero Bistarac – Aktivnosti

Jezero Bistarac predstavlja idealno mjesto za porodični piknik, odmor, pecanje, kupanje, kajaking itd.

 Jezero Bistarac – SMJEŠTAJ

Svoj smještaj u blizini Jezera Bistarac pronađite OVDJE.

 

Kompleks Ontario ili Jezero Bistarac udaljeno je svega 2 kilometra od Lukavca na 250m nadmorske visine i predstavlja savršenu lokaciju za zabavu i bijeg iz gradske gužve. Prekrasno prirodno okruženje, čista voda, raznovrsna gastronomska i zabavna ponuda neke su od stvari kojima Jezero Bistarac privlači svoje posjetioce. Malo uzvišenje na kojem se nalazi ovo jezero tokom ljeta omogućava stalni povjetarac tokom vrućih ljetnih dana, što ga čini još više primamljivim.

Unutar kompleksa se nalazi restoran za raznovrsnom gastronomskom ponudom, trgovina, dječije igralište, tereni za odbojku i košarke, te dva vodena tobogana. Jezero Bistarac nudi mogućnost i za kampovanje sa kapacitetom od oko 30 kamp mjesta. Također kompleks Ontario predstavlja sjajnu lokaciju za ljubitelje pecanja sa kapitalnim primjercima šarana, deverike i drugih. Ono što posebno karakteriše Jezero Bistarac jeste prirodan način prečišćavanje vode, što je čini savršenom za kupanje.

 Do jezera se stiže asfaltnim putem, a kada stignete sigurno ćete naći parking odmah do ulaza ili na obližnjim privatnim posjedima. Sezona na Jezeru Bistarac počinje 15. aprila, a cijena ulaznice iznosi 2KM.

Booking.com